Onko kaveripäivä joka päivä?

Onko kaveripäivä joka päivä? Voisko se olla, vaikka ei aina ole tarvetta? Mulla heräs viikonlopun aikana ajatus toisen ihmisen tsemppauksesta ja kannustamisesta. Voiko toista kannustaa vaikka ei tunnekkaan häntä? Kannustatko sä toista ihmistä treeneissä, kaupan kassalla tai elämässä yleensä?

Mä kannustin toista, tuntematonta, ihmistä viikonloppuna saliporukan yhteistreeneissä. Ensin ajattelin, että onpa tyhmää, mutta sitten tulikin ajatus, että no eipä muuten Saara olekkaan!
Miksi jättäisin tsemppauksen oman pääni sisäiseksi jos voin tsempata samalla kaveria ja itseäni. 
Ootko muuten kokeillu miten paljon boostia kaverin tsemppaus antaa sulle itelle omaan tekemiseen? Suosittelen testaamaan ens kerralla vaikka siellä porukka treeneissä;-)!

Voiko ystävää muistaa vaikka ei olisi aina aihetta? Voiko somessa pistää ystävälle tsemppiviestiä vaikka ei olekkaan ollut useampaan viikkoon yhteyksissä? No mikspä ei! Miulla on tapana tsempata ystäviäni usein myös somessa, vaikka ei muuten oltais aina oltukkaan ne aktiivisimmat ystävät. 
Se tsemppiviesti voi olla myös hyvä herätys molemmille siitä, että ystäsyyssuhteen eteen pitää tehdä töitä ja nähdä vaivaa, jotta suhde pysyy kasassa ja pystyssä.  

Ystävyys voi toisinaan olla vaikeaa sekä hankalaa pitää yllä. Jos ystävyys alkaa tuntua enemmän työltä, se ottaa enemmän kuin antaa, kannattaa miettiä onko aika tehdä pesä ero ja ottaa aikaa molemmin puolin. Ystävyys ei saisi olla työmaa, vaan voimavara, josta voi ammentaa itselleen voimaa arkeen sekä saada tukea elämään yleensä. 

Mutta siis ystävänpäivä tai kaverin tsemppauspäivä voi olla joka päivä, jos haluat sen päättää niin. Ystävää voi muistaa joka päivä. Muistamisen ei tarvitse olla aina jotakin materiaalista vaan se voi olla se tsemppiviesti elämään tai punttisalilla toisen kannustaminen viimesellä sarjalla. 

Onko ilon ja itsensä voittaminen pidettävä vain omanaan? Entäs jos ensi kerralla jaatkin sen muiden kanssa?



Saara

Kommentit