Välipala vinkit opiskelijabudjettiin.

Mitä syödä koulun jälkeen kun nälkä kurnii mahassa? Aattelin koota muutaman helpon ja nopean reseptin mitä voi soveltaa ja käyttää omassa arjessa, ota vinkit talteen! Nämä vinkit passaa myös opiskelijabudjettiin.

Smoothiet
Smoothiet on aina helppo ja nopea tapa saada täyttävä ja terveellinen välipala koulun jälkeen tai ennen treeniä. Smoothie reseptejä on helppo muokata omanlaiseksi, vain taiavat on rajana. 

MARJASMOOTHIE
1 avokado
1 banaani
2 dl marjoja
1 dl maustamatonta jogorttia
1,5 dl maitoa

Kaikki ainekset sekaisin ja blenderiin. Jos et omista blenderia tehosekoitin on myös käypä peli smoothien tekoon.
Puurot
Puurot on aina hyvä välipala. Puuro sisältää paljon hiilihydraatteja, jotka pitävät nälän poissa sekä tyättävät vatsan oikeasti. Puuroja on myös monenlaisia, tuorepuuroja sekä niitä perinteisiä kattilassa tehtyjä lämpimiä puuroja. Puuroja voit miksailla myös mielen mukaan marjoilla sekä lirpeteillä, lirpeteistä sokerittomat vaihtoehdot on aina parempia. 

TUOREPUURO
3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl maustamatonto jogorttia
1,5 dl vettä
1 1/4 rkl vaahterasiirappia
1 1/4 tl kanelia

Kaikki ainekset sekaisin tarjoiluastiassa ja yöksi jääkaapiin vetäytymään.
Munakkaat
Munakkaat on täyteläisempi välipa vaihtoehto mutta samalla helppo ja nopea. Jos nälkä yllättää kovaa, munakas antaa sinulle valinnan tehdä siitä ruokaisempi vaihtoehto. Munakkaan täytteet voit myös itse valita maun mukaan. Mausteilla voit myös tuoda makuja munakkeeseen sekä pientä twistiä. Omat lempparit munakkeeseen on tomaatit, salaatit, vähä rasvaiset salaattijuustot sekä raejuusto.

MUNAKAS
3 munaa
 3 rkl maitoa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Kaikki sekaisin lasissa ja kuumalle pannulle paistaen molemmin puolin, mielen mukaan. Munat kannattaa vatkata vuht voimakkaasti ennen muiden mausteiden laittoa, näin munakkaasta saat kuohkean. 
Saara
saara_iisalli
saara iisalli-hanke

Kommentit