Vinkit kesän liikkumiseen

Mistä lisä boostia liikkumiseen näin kesän tullen? Aattelin jakaa tällä kertaa teillö mun vinkit liikkumiseen kesällä. Muistathan, että en voi taata, että nämä miun vinkit käy just sulle mutta ota koppia niistä, jotka kuullostaa hyvältä. Voit myös soveltaa vinkkejäitselles sopivaksi. 


Jalkalenkit jäi talven aikana aikalailla kokonaan pois omasta liikunnasta. Vaikka nastalenkkaritkin löytyy eteisestä, silti talvellla jalkalenkit ei ole se suosikki juttu, ainakaan mulle. Siispä vinkki 1 jalkalenkit. Juosten, kävellen, hölkäten. Mikä tuntuu itselle parhaimmalta. Muista, että kaikkien ei tarvitse juosta, kunto ei parane sängyssä makaamalla, siispä älä väkisin yritä jaksaa. Kunto kasvaa pikku hiljaa säännöllisellä liikunnalla, riittävällä ravinnolla sekä levolla!


Vinkki 2 punttitreenien siirto ulkotreeniksi. Kesälle ei tarvi ostaa salikortti, vaan treenit voi tehdä soveltaen myös ulkona omalla painolla tai pieniä lisäpainoja hyväksi käyttäen. Kesällä pitää hyödyntää lämmin sää sekä aurinkoidet päivät ulkona, ei sisällä! Lisäpainona ulkotreenissä voit käyttää vaikka kahvakuulaa. Aloittelija voi aloittaa 5 -8 kg kuulalla. Kuulan kanssa tehtäviä liikkeitä voi googlettaa, netti on ohjeita pullollaan. 


Hiihtoladuilta rullalenkkeihin. Vinkki 3 rullaluistelu /-hiihto. Talven hiihdot hyöty käyttöön ja rullaluistimet tai -sukset jalkaan ja baanalle! Rullaluistelu tuo vaihtelua lenkkeilyyn sekä on samalla todella tehokasta mutta myös hyvin mieluisa tapa liikkua. Lisä boostia luisteluun tuo sauvat. Kokeile ens kerralla miltä ne tuntuu matkassa mukana. Sauvat tuo käsille myös tehokkuutta ja näin kädet pääsee jlakojen lisäksi töihin. 
Taitoa rullaluisteluun tai -hiihtoon kannattaa harjoitella vaikka parkkipaikalla missä ei ole autoa eikä liikennettä esim. pujottelemalla ja tasapainoa hakien. 
Kypärän käyttö on myös suotavaa!


Vinkki 4 sauvat voi myös ottaa kävelylenkille mukaan ja painua mehtään! Metsässä lenkkeily harjoittaa tasapainoa ja koordinaatiota. Jalkoja joutuu nostelemaan pakosti, ettei kaadu ja samalla jalalle paikkaa tulee hakea. Sauvat tuovat käsille taas lisäboostia, näin kädet ei vain ruoku mukana menossa. Kädet saa samalla oman treenin jalkojen lisäksi, näin vältät myös sormien turpoamisen. 

Sauvalenkillä ylämäkiä kannattaa hyödyntää. Tehoja lenkkiin saat kun juokset sauvojen kanssa ylämäkiä muutamia lenkin aikana. Vaihtelua kävelyyn sekä tehoa lenkkiin tuo myös alamäkien juoksu. Painovuoma vie alaspäin jo luonnostaan tätä voidaan tehostaa juoksemalla. Näin myös juoksu helpottuu pikku hiljaa ja samalla jalat palautuu ylämäkilöistä.

Metsässä tai hiihtolatujen pohjia pitkin voit myös tehdä oman painon voimaharjoittelua vaihteluna kävelylenkkiin sisältäen. 


Tänä päivänä monelta paikkakunnalta löytyy myös jonkin näköiset portaat. Vinkki 5 porrastreenit. Tänään myös porrastreenit on in, hiukan ehkä jo lopahtanut kestosuosikki mutta aina yhtä tehokas reenimuoto. Portaisiin voit keksi minkälaista reeniä vain, aina voimareenistä anaerobiseen. 
Portaissa treenatessa kannattaa muistaa monipuolisuus ja vaihtelevaisuus eli monenlaista ja vaihdellla reeni muotoa tietynväliajoin. 

Mun kestosuosikit portaissa on porrasjuoksu kaikessa yksin kertaisuudessaan, juosten ylös asti ja kävellen palautellen alas. Myös erilaiset voimaa kehittävät liikkeet on suosikkeja. Punnerrukset, kyykyt, hypyt on best!



Tässä sulle tuli mun kesän viis liikunta vinkkiä. toivottavasti sait näistä jotain kättä pidempää omaan liikuntaan. Liikunnassa kannattaa muistaa ilo ja elämykset. Sinä itse päätät omasta liikkumisesta ja sen kovuudesta. Näillä vinkellä toivotan kaikille liikunnallista kesää!


Saara




Kommentit