Väsymys.

Pitkästä aikaa täällä taas. Tänä aamuna mulla tuli ajatus kirjoitella teille väsymyksestä. Tämän viikon väsymys on ollut enemmän ja vähemmän läsnä täällä päässä maailmaa. Toisinaan myös sää ulkona vaikuttaa vireystilaan ihan tosi paljon. Muutamana päivänä aurinko näyttäytyi täällä Savossa, ja heti oli itelläkin iloisempi fiilis. Nyt taas pari päivää harmaata ja sateista saa myös mielen valitettavasti harmaaksi. 


Mulla on myös tosi tärkeetä saaha yöllä unta riittävä määrä. Tunnen heti jäsenissä, jos unta ei ole riittävästi saanut yön aikana. Nyt myös parina viikonloppuna unen määrä on jääny vähäseks, joka näkyy heti myös viikolla jaksamisen tasossa. 

Väsy ja vetämötän fiilis on semmosia tunteita mitkä vie niin kokonaisvaltasesti mukanaan. Tuntuu, ettei mitään saa aikaseksi eikä jaksa ryhtyä edes pieneen hommaan ilman suurta taistelua väsymystä vastaan. Miten sulla väsymys näkyy arjessa? 

Työpäivien jälkeen hommat kotona meinaa jäähä allekirjoittaneelta aika helposti tekemättä ja pakkautuu yhelle illalle ennen viikonlopun rientoja. Tämä ei oo optimaalinen yhtälö siihen nähden, ettei vuorokaudessa ole kuin 24 tuntia. 


Auttaako sulla liikunta väsymykseen?

Millon tunnistaa olevansa oikeasti väsynyt eikä vaan väsynyt?


Mä huomaan itessäni heti, jos mä en pääsen liikkumaan ja hikoilemaan säännöllisesti. Äkkiä kroppa tottuu rasituksen mutta samalla se huutaa lepoa yhä enemmän rasituksen kanssa samassa suhteessa. 

Lepo on todella tärkeetä mikäli haluaa jaksaa vielä liikkua ja touhuta arjessa töiden jälkeen ja lisäksi. Liikunnalla on myös kumma vaikutus yöuniin. Unta ei oo tarvinnu ehtiä paljoa treeni iltoina. Kun rasitus sattuu kohdalleen, alkaa unikin maistua ja uni syvenee, ei siis katkoja eikä herätyksiä kesken yön. Etsimällä ja tutkimalla jokainen voi löytää sen oman väylänsä. Niin sen väsymyksen kuin jaksamisenkin. 


Hyvää itsenäisyyspäivää sulle!

Levätään viikonlopun aikana ja kerätään voimia taas uuteen arkeen ja viikkoon:-)

-Saara

Kommentit