Rienryhmätoiminta.

Nuorisotyön yksi keskeinen työmuoto on pienryhmätoiminta. Ryhmät on hyvin suosittuja ja kävijät on usein pitkäaikaisia kävijöitä. Ryhmillä on pitkät perinteet ja historiat. Toiset ryhmät jatkuvat vuodesta toiseen, toiset eivät ota tuulta alleen millään. Nämä kaikki kuuluu työn kuvaan, jota tasapainotellaan. 


Pienryhmissä nuoret pääsevät paljon vaikuttamaan ja he tulevat kuulluksi. Nuoret pääsevät ryhmissä päättämään toiminnasta, johon ohjaaja antaa vain suuntaviivoja ja on apuna toiminnan järjestelyissä. Nuoret saavat ryhmissä uusia elämyksiä sekä oppivat valtavasti, huomaamatta. 


Uutena ryhmänä hankkeen puitteissa on yritetty aloittaa ryhmää lukiolaisille aina maanantaisin. Ryhmän tarkoituksena on tarjota lukioikäisille vapaa-ajan toimintaa ilman sitoutumista sekä kustannuksia. Toiminnan on tarkoitus antaa vapaa-aikaan tekemistä sekä uusia kokemuksia mahdollistaen. 


Toisena ryhmänä hankkeessa jatketaan yhteistyötä paikallisen ammattikoulun asuntolan kanssa, jossa nuorille ryhmän muodossa tarjotaan joka viikko erilaista tekemistä heidän toiveiden mukaan. Ryhmällä aktivoidaan nuoria vapaa-ajalla osallistumaan ja opetellaan yhdessä yhtä ja toista:-)

Tältä viikolta ryhmät on taputeltu ja työt painottuu nyt loppu viikon toimistohommiin. 

Mukavaa loppuviikkoa sulle, 

Saara

Kommentit